Find gode apps du kan bruge i naturen

Gode apps, du kan bruge i naturen

Hos Insekternes Beskyttelse lægger vi ikke skjul på, at vi er vilde med naturen og alt, hvad den byder på.

Her har vi samlet tre apps, du kan bruge til at få endnu mere ud af naturen.

iNaturalist

Appen iNaturalist hjælper dig med at blive klogere på dyr og planter i naturen. Appen fungerer ved, at du tager et billede af en plante eller et dyr, som du møder på din vej. Ved at uploade det, vil appen give et bud på, hvad der er på billedet – ud fra både foto og din placering.

Du kan bruge kortfunktionen til at gå på opdagelse i andre brugeres fund i et bestemt område, eller du kan tilføje dit eget fund til verdenskortet.

Ved at registrere dit naturfund i appen kan du dele det med et helt fællesskab af naturentusiaster. Du kan endda være så heldig, at dit fund bliver brugt til forskning inden for beskyttelse af naturen.

 

Vild mad

Naturen byder på en masse råvarer, som du frit kan benytte. Vild Mad er en app, der kan hjælpe dig med at bruge naturens mange planter i en masse lækre og anderledes retter.

Udover viden om de forskellige råvarer, du kan finde i naturen, får du i appen en begynderguide til at sanke. Ved hjælp af kortet bliver du guidet til at finde de bedste steder, hvor råvarerne vokser, og du kan gemme dine favoritsteder, så du nemt kan finde dem igen.

I appen får du gode råd til hvilke planter, der er i sæson, og du får inspiration til, hvordan du kan tilberede dem med en masse spændende opskrifter. Du kan f.eks. finde ud af, hvordan dunhammerrod tilberedes og hvilken dessert, man kan lave ud af cikorie.

 

FugleApp

Naturen byder på mange fantastiske fugle. Der findes flere smarte apps, hvor du hurtigt kan finde mere information om de fugle, der flyver rundt i din have, eller som du møder på din skovtur. En af dem er FugleApp.

FugleApp er et begyndervenligt opslagsværk, hvor du kan få information om størstedelen af de fugle, du kan finde i den danske natur. Appen giver et hurtigt overblik over fuglene, fordi arterne er inddelt i over- og underoverordnede kategorier.

Som noget ekstra smart kan du under de fleste fugle høre, hvordan det lyder, når den kvidrer. Og hvis du spotter en fugl et bestemt sted, kan du indsende et billede af dit fund og dele det med andre brugere. Så kan andre få samme mulighed for at opleve fuglen.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *