Find ideer til gaver, der støtter naturen

Gaver du kan give, som støtter naturen

De seneste par år er der kommet stigende fokus på klimavenlige gaver – heldigvis. De typiske gaver som f.eks. tøj og elektronik er nemlig nogle af de helt store syndere, når det kommer til CO2-udledning.

Der findes en lang række idéer til gaver, som både er mere skånsomme for vores klima og natur.

Hjemmelavede gaver

Hjemmelavede gaver er både hyggelige at lave og vil helt sikkert bringe glæde hos modtageren. F.eks. kan du sy en mulepose, så modtageren slipper for at købe engangsposer af plastik, når de skal ud at handle.

Hvis du er en af dem, der kan strikke eller hækle, er det kun fantasien, der sætter grænser for hvad, du kan give – lige fra suttesnore og tøjdyr til genanvendelige rondeller, som kan vaskes og genbruges i stedet for engangs-vatrondeller.

Støt en organisation

En anden mulighed er at forære modtageren et medlemskab til en forening, som allerede gør en indsats for at bevare naturen. På den måde kan du både støtte et godt formål og samtidig glæde en ven eller et familiemedlem, der holder af naturen – to fluer med ét smæk.

Du kan f.eks. støtte Danmarks Naturfredningsforening, eller leje jord, der omdannes til biodiversitet hos Insekternes Beskyttelse.

Gaver til en mere bæredygtig hverdag

Der findes et hav af klimavenlige produkter, du kan give i gave. Men hvad med en gave, der er så bæredygtig, at den kan bruges i hverdagen for evigt, hvis den bliver passet godt på?

F.eks. kan du give en genanvendelig termo- eller vandflaske, så modtageren slipper for engangsplastikflasker. Kombinér det med en madkasse i rustfrit stål uden skadelig kemi, og modtageren har det perfekte madpakkesæt, som er mere skånsomt for naturen end sølvpapir og plastikposer.

Giv en gave til en oplevelse

En gave, du kan give, som er særdeles skånsom for klimaet, er en oplevelse. Her er det kun fantasien, der sætter grænser.

Du kan f.eks. give en børnepasning, en hjemmelavet middag, en oprydning eller andet, som du ved, modtageren vil sætte pris på – evt. i klippekortform.

En idé kan også være at invitere på en tur i det fri. Det kan være en cykeltur inkl. picnic, eller andet, der ikke kræver flyrejser eller brug af strøm.

Andre tips til mere klimavenlige gaver

  • Giv gaver af høj kvalitet, og gå gerne flere sammen om én større gave. Færre gaver nedsætter forbruget af engangsplast og højere kvalitet mindsker risikoen for, at produktet skal skiftes ud inden for den nærmeste fremtid.
  • Tænk over gaveindpakningen. I stedet for det glitrende gavepapir i butikkerne, kan du i stedet bruge en papirspose, avispapir, eller et stykke stof. Nogle syer også deres egne indpakningsposer, som kan genbruges til den næste gave, der skal gives.
  • Køb så vidt muligt produkter, som er produceret i Danmark. Mindre transporttid betyder mindre CO2-udledning.
  • Giv genbrugsgaver. Man kan sagtens finde fine gaver i den lokale genbrug, på DBA eller på et loppemarked. Det vigtigste er, at du tror, det vil bringe glæde hos modtageren.
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *